tirsdag 24. november 2009

Hjelp?

Heisann,

Jeg vet ikke om det er lov å be om hjelp her, men jeg tar sjansen likevel :)

Jeg sliter fryktelig med ett Tilda prosjekt, og jeg håper noen av dere kan hjelpe meg.. Jeg skal sy en nisse fra boka "Jul med Tildas venner", og det går helt greit frem til jeg kommer til klær. Nærmere bestemt kjolen.. (Side 12-13). Problemet er ermene. Når jeg legger kjolen flatt med utsiden ned, og legger ermene også med utsiden ned, så kommer jo sømmene utover.. Jeg har oppdaget flere trykkfeil i boka allerede (tekst som refererer til feks tegning A, og så er det tegning D som er den riktige osv) så jeg lurte på om det kanskje er mønsteret av armen som er feil. For dersom buen hadde vært motsatt vei, så hadde jo sømmene blitt på undersiden når man brettet over kjolen. Etter mitt hode hvertfall.. Men siden jeg har litt problemer med å tenke logisk til tider, så sporte jeg på nærmeste hobbybutikk (panduro) og dama der forklarte meg hva jeg skulle gjøre, men da jeg kom hjem og skulle prøve viste det seg at det hun forklarte var akkurat likt det jeg hadde prøvd..så ingen endring i de sømmene...

Noen som har peiling?

(Dersom innlegget er upassende, så bare slett det ;)

4 kommentarer:

 1. Jeg kan prøve å forklare. Har ikke sydd akkurat denne nissen før men regner med det er samme prinsippet som på andre tilda kjoler.
  -legg kjolen med RETTEN opp (slik som på bilde A)
  -legg ermene med retten mot retten av kjolen med ermet vend innover som til høyre på bildet A
  -fest med knappenåler og sy i buen
  -gjør likt med andre ermet, retten på kjolen mot retten av ermet

  Så legger du retten av forstykket på kjolen mot retten av bakstykket på kjolen og ermene blir da på en måte brettet dobbelt rette mot rett på hver siden.

  Da skal du i prinsippet stå igjen med en vrangside som likner på bildet B

  Så gjør du som vist på bildet C stryker inn nederkanten på kjolen og ermene.

  Tilslutt fester du kragen, der tegner du av som vist på bilde D og fester som vist på bilde E.

  Håper det kanskje kunne være til litt hjelp :)

  SvarSlett
 2. Jo jeg tror jeg forstår.. Men viss du titter bak på mønsteret av ermet, er ikke buen en annen vei enn det viser til høyre på tegning A da? (Den er slik som til venstre på tegning A) Det er det som er så ulogisk, for slik den er nå er det umulig og legge den slik den ligger på tegning A. Håper du forstår hva jeg mener :)

  SvarSlett
 3. Ja, slik det er vist på tegning A til høyre på bildet er det umulig å legge den uten at du fester ermet med knappnåler slik at du kanskje får noen legg over skuldra, men når du har gjort det så likner det litt mer på bildet. Men bildet er i utgangspunktet ganske missvisende.

  Ser i flere bøker at det er tegnet slik når ermene skal legges inn og det er flere som har spurt hvordan de skal gjøre det :)

  Men tror du skjønner tegninga i boka bedre når du har fått festet knappenålene :)

  Lykke til :)

  SvarSlett
 4. Nei da forstår jeg ingenting :(

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin