søndag 1. februar 2009

Hvem er Tone Finnanger ?

Tone Finnanger (f.1973) er utdannet innen Tegning, form og farge, Grafisk design og Gammelt malehåndverk. Hun jobbet med interiør og som dekoratør før hun i 1999 startet firmaet ”Tilda”.
Tilda er i dag en kjent merkevare innenfor hobby og søm, hovedsaklig i Norden, men en del Tilda-produkter er også tilgjengelig i Frankrike og England. Spesielt er Tilda kjent for naivistiske og lett gjenkjennelige figurer. Tone Finnanger designer selv alle Tilda-produktene, bestående av bøker, materialpakker, finerhobby, stempler, maling-metallprodukter og papirprodukter.
Tone Finnanger er oppvokst i Oslo og nå bosatt på Hvasser i Tjøme kommune.


Samboer + Hund
Tilda Bosatt på Hvasser (ligger på Tjøme et stykke utenfor Tønsberg)
Hvilken bakgrunn har du?
Jeg har utdannelse innen tegning, form og farge, grafisk design og gammelt malehåndtverk. Ellers har jeg erfaring fra arbeidslivet med interiør og som dekoratør.
Når fant du ut at du ville satse på et kreativt yrke?
Helt siden jeg var liten, har jeg vært opptatt av å tegne og male, og jeg har i grunnen alltid visst at jeg ville velge et kreativt yrke. Da jeg var tenåring begynte jeg å sy egne klær, det var slik jeg lærte meg å sy. Så flyttet jeg til Hvasser og jobbet en periode på Lines Hobby i Tønsberg, her fikk jeg ideen til Tilda konseptet.

Har du mottatt offentlig støtte fra kommunen der du bor eller SND?
Nei, firmaet er bygget gradvis opp og jeg har jobbet ved siden av så lenge det var nødvendig. Det var viktig for meg å se at Tilda var noe kundene ville ha før jeg satset, og det innebar ikke noen stor risiko utover min egen tid å satse som designer.
Hvordan når du ut med dine produkter?
Jeg samarbeider med Cappelen Forlag og Panduro Hobby. Cappelen forlag distribuerer bøkene mine og de har alle vært hovedbøker i Cappelens hobbybokklubb. Panduro Hobby distribuerer alle Tilda produkter og bøker til flere land.

Kan du fortelle litt om bøkene?
Jeg har i dag gitt ut fem bøker Tildas påske og Tildas jul som kom ut i år 2000, Sommer i Tildas hage 2002, Jul med Tildas venner 2003 og Påske med Tildas venner som er helt ny. Den siste boken er en vårlig påskebok, og det er mitt ønske at kundene skal kunne ha glede av den hele året da figurer som er tilknyttet påske også kan brukes året rundt.

Kan du leve av det du gjør?
Ja, Tilda er og har vært mitt levebrød i flere år. Det går selvsagt opp og ned, men Tilda vokser stadig og jeg ser lyst på fremtiden.

Hva er ditt råd til andre jenter som ønsker å lage sin egen arbeidsplass?
Grunnregelen er at du må ha stor tro på idéen.- Det er tryggest å ta det steg for steg- Du må brenne for det du gjør for det er mye arbeid å starte for seg selv.
Hva gjør du om 10 år?Mye vil kunne endre seg på 10 år, men slik jeg ser det nå så ønsker jeg å bygge opp Tilda til et solid firma, og at det kanskje vil skape flere arbeidsplasser. Jeg vil gjerne se Tilda i flere land enn Norge Sverige og Danmark om 10 år, og jeg vil se at Tilda har klart å fornye seg, og å henge med.
For mer info om Tilda-bøkene finner du hos: www.cappelen.no For mer info om Tilda-produktene finner du hos: www.panduro.no
Tilda:Tilda består i dag av fem bøker og en rekke produkter tilknyttet hobby og søm. Det spesielle med Tilda er stappefigurer i alle varianter, og uttrykket i figurene. Blant produktene finnes det en rekke materialsett innenfor søm og finerhobby å velge i, samt maling, og diverse figurtilbehør.

5 kommentarer:

 1. Hola, bienvenidas al universo de las creaciones Tilda de Tone Finnanger, saludos desde el blog El Hogar de Tilda en habla hispana.
  http://elhogardetilda.blogspot.com/
  Ponemos un link en nuestro blog.
  Besos.

  SvarSlett
 2. Hei
  Jeg har nettopp oppdaget denne bloggverlden. Jeg må si det er ju en helt fantastisk verden!
  Har hatt litt problemer med å finne stilen i huset mitt, men siden jeg funnet dette stedet med så mange gode bloggere og kreative kvinner, begynner det fremtidige hus å ta form. Iallafall oppi hodet.

  Til saken. Din Tilda var noe av det første jeg sprang på, når jeg væl snubblet in i denne dimensjon, å den var den nydligste genstand jeg lag øynene mine på på en veldigt lang stund.
  Jeg har lest litt rundt omkrind den men kan ikke helt få tak i om det er så at man må sy den selv eller kan man kjøpe den? I så fall hvor (finnes den i Bergen) og for hvor mye.
  Hvis du har mulighet kan du vel skrive til meg å hjelpe meg litt på veien til å bli en eier av en nydelig Tilda.
  Mvh
  Lotta
  Min mail er:
  frue.hjemlengsel@hotmail.com

  SvarSlett
 3. bellissimi i tuoi lavori e che dire dei libri grazie di condividere con noi le tue idee un bacio cinzia bologna italia

  SvarSlett
 4. Jag bara älskar allt som Tone gör och
  önskar jag hade lite av hennes fantasi
  första boken gjorde jag allt i sen var jag tvungen att hejda mig lite, men jag har gjort mycket och sparat allt materal som kommit ut för framtiden.
  Tack för att Tone finns!

  SvarSlett
 5. me gusta todo lo que haces , eres muy creativa, un abrazo

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin