mandag 2. februar 2009

Hva presse sier ????Tone Finnanger er stor kreativ suksess i Norge og i andre europeiske land.


" Møt Kvinnen bak design-suksessen Tilda"

KK julen/2007


Ville du se store bilder ??? Trikk på bilde ...
Fra KK blad ( julen 2007)
alle bilder tilhører : Tildas Verden i Norge


"Søt suksess"

"Engler i slåbrok og hjelpsomme snegler har gjort Tone Finnanger til en av Norges mestselgende designere."

Publisert lørdag 23. september 2006 kl. 07:00 på Tb.no (trønsbergs blad)
Tekst: Heidi Pettersen
"– Må dere ta bilder av meg? Det ble ikke tid til sommerferie i år, har bare vært jobbing, så jeg føler meg litt gusten. Kan dere ikke heller ta bilde av hun her?, sier Tone Finnanger (33), og holder opp en av sine siste kreasjoner – slåbrokengelen."(...)

(...)"Mer enn bare figurer. Det hele startet for sju år siden. Tone, med utdanning i grafisk design og gammelt malehåndverk, ville ikke jobbe som grafisk designer. Hun ville tegne. Lage animasjonsfilm. Gjerne noe for barn. Og hun ville ut av hjembyen Oslo. " (...)(...)"– Jeg har alltid vært veldig glad i konsepter. Da jeg var liten var jeg fascinert av serier som "Hello Kitty" og "Strawberry Shortcake" – søte produkter hvor du kunne få mange ting i samme serie; dukker, vesker, viskelær og matbokser. Jeg elsket det. Og papirbutikker! For meg var det helt magisk. Det var godt jeg ikke hadde mer lommepenger. Hos Lines Hobby lagde Tone modeller av figurer til utstilling. Hun foretrakk en naivistisk stil, dukker med bare to øyne, det enkle, litt barnslige. Men hun oppdaget at det naivistiske uttrykket fungerte fint også for voksne, ikke bare barn. "(...)(...)"Ut i verden. Hun fikk kontrakt på å lage to bøker (jubel!). Hun fikk presentere en kolleksjon for Panduro Hobby. Skjønt kolleksjon, hun presenterte seks produkter (blant annet et nissepar som har solgt i 25 000 eksemplarer og fortsatt står som en av Panduros bestselgere). Til sammenligning består i dag hver kolleksjon av 90 produkter, vår og høst. "(...)


(...)"Ferdig med forventningspress. For det blir mye jobb. Hun sitter aldri foran tv-en uten et håndarbeid i hendene. Og i helgene skal det være litt kos, derfor sparer hun de morsomste jobbene til lørdager og søndager. Og ikke sjelden tasser hun ned i stua klokken tre om natten for å få ned på papiret de ideene hun har i hodet. Det kunne fort blitt for mye, men Tone mener selv at hun har et sunt forhold til jobben. Den er viktig, men ikke det viktigste."(...)
(...)"Om to år skal de bygge hus på nyinnkjøpt tomt med utsikt utover sjøen. Da kan hun flytte Tilda ut av stua. Til eget atelier med store vinduer. Kanskje ha noen ansatte. For Tone er optimistisk og har fortsatt store ambisjoner med tanke på Tildas fremtid. – Tilda har passet veldig godt inn i den romantiske shabby chic-stilen som har vært populær en stund, men Tilda har fortsatt mange muligheter. Merkevaren utvikler og fornyer seg hele tiden og tendenser innenfor for eksempel interiør er med på å påvirke. Men det er klart, Tilda blir aldri minimalistisk."(...)Bilder fra Tb.no

Ville du lese rest av saken ???? Gå til
tb.no . (Trønsbergs blad)
Takk for din hjelp Heidi P.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin